1. W skład serii MCR wchodzą 2 wysokospecjalizowane rejestratory mierzące temperaturę i napięcie.
  2. Są to 4-kanałowe rejestratory zasilane na baterie.
  3. Mogą być łączone razem (do 4 rejestratorów), co sprawia, że mogą mierzyć jednocześnie do 16 kanałów.
  4. Dane z rejestratorów są pobierane po podłączeniu do portu USB lub zgrywane na kartę pamięci.

Rejestrator MCR-4TC

Rejestrator MCR-4TC został zaprojektowany do pomiaru temperatury w szerokim zakresie. Zastosowano sensory termoparowe typu: K, J, T, S, R.

Zakres mierzonych temperatur:
Typ K : -270 do 1370°C
Typ J : -210 do 1200°C
Typ T : -270 do 400°C
Typ S : -50 do 1760°C
Typ R : -50 do 1760°C

Zastosowanie MCR-4TC

  • Rejestracja temperatury w:
    • rurach i kanałach,
    • kotłach i bojlerach,
    • urządzeniach kuchennych takich jak: rondle, patelnie, frytownice i piekarniki.
  • Rejestracja temperatury w procesie kontroli chłodzenia i zamrażania różnych produktów.
  • Rejestracja temperatury w procesie testowania elementów elektronicznych.